Ayuntamiento de Novelda

El Ayuntamiento recibe una subvención de la Diputación de Alicante para el control de plagas de mosquitos

Ayuntamiento de Novelda 3-1-1024x683 El Ayuntamiento recibe una subvención de la Diputación de Alicante para el control de plagas de mosquitos

L’Ajuntament de Novelda ha rebut, dins de la línia de subvencions que la Diputació d’Alacant destina al control de plagues en els municipis de la província, una ajudeu de 7.529,39€ per a l’execució de tractaments de control de plagues de mosquits.

L’actuació està sent executada per l’empresa concessionària de control de plagues municipal, Lokimika S.A., com a complement a actuacions no contemplades en el contracte ordinari, i s’està centrant en el desenvolupament de tractaments en el riu Vinalopó, fora del nucli urbà, rambles de la Morachel i Cucuch, paratges de Fuente la Reina, el Campet, Cases de Sala, La tejera i Els Molins, així com la resta d’espais d’acumulació d’aigua confrontants a vies públiques que han sigut comunicades pels veïns. La subvenció també inclou el tractament de prevenció que habitualment es realitza en el Cementeri Municipal amb motiu del dia de Tots els Sants, uns treballs que es duran a terme el dimecres, 25 d’octubre.

Per al tractament de control Lokímica està aplicant tècniques de larvicidas i adulticidas de baixa toxicitat, mitjançant mitjans terrestre, que persegueixen tant l’eficàcia com el respecte al medi ambient per a contindre les fases larvàries del mosquit.

Mélani Sánchez, delegada de Salut, ha realitzat una crida a la ciutadania perquè col·labore en el control de la presència de mosquits, mantenint una “vigilància de zones d’acumulació d’aigua, tant de grans extensions, piscines o basses, que en aquests dies queda sense ús i sense cloració, com a xicotetes, amb abeuradors d’animals, recipients, xicotets embornals o jardineres”.

Per la seua part Lidia Nájar, biòloga de Lokimika S.A., ha assenyalat que “aquests tractaments de reforç són vitals per a frenar la proliferació de mosquits després de les pluges dels últims dies i el manteniment d’altes temperatures” i ha insistit en la importància de la col·laboració ciutadana, que ha d’evitar “xicotetes acumulacions d’aigua, amb especial cura en els estancaments d’aigua de les cases de camp i les piscines, que s’han de mantindre, després de l’època estival, tapades, clorades o buides”.

Des del departament de Medi Ambient es recorda que davant qualsevol indici de plaga en via pública els ciutadans han de posar-se en contacte en la regidoria en el telèfon 965 60 54 49 o en el correu electrònic calidadambiental@novelda.es.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2023/10/Corte-control-mosquito.mp3?_=1
Ayuntamiento de Novelda 3-1-1024x683 El Ayuntamiento recibe una subvención de la Diputación de Alicante para el control de plagas de mosquitos
Exit mobile version