Ayuntamiento de Novelda

Ajuntament i ADIF estudien la millor opció per a la supressió del pas a nivell del barri de l’Estació

Ayuntamiento de Novelda 03-14 Ajuntament i ADIF estudien la millor opció per a la supressió del pas a nivell del barri de l'Estació

L’Ajuntament de Novelda i l’Administració d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) han mantingut una reunió per a buscar, de manera coordinada, la millor solució per a la supressió del pas a nivell situat en el Barri de l’Estació i complir, d’aquesta manera, amb la política ferroviària vigent que estableix la supressió d’aquesta mena d’infraestructures.

L’alcalde de Novelda, Fran Martínez, i el delegat de relacions institucionals d’ADIF i coordinador de rodalia de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, han mantingut una reunió de treball, in situ, per a valorar la millor opció per a la supressió del pas a nivell ferroviari al seu pas pel barri de l’Estació, un projecte contemplat en el Pla d’Adequació d’ADIF de 2017.

Aquesta reunió s’ha dut a terme després de la petició de resposta al requeriment d’informació que ADIF va realitzar a l’Ajuntament en el període 2017-2018 per a iniciar el procés de supressió, una sol·licitud que no va ser atesa per l’anterior coorporació municipal i que ara l’actual equip de govern ha représ per a complir amb la política ferroviària vigent. Totes dues parts s’han emplaçat a continuar amb aquestes trobades de treball, una vegada l’Ajuntament estudie la documentació remesa per ADIF l’any 2017, i valorar la millor solució per a l’entorn.

Fran Martínez ha indicat que amb aquesta reunió es posa en marxa un procés, que no va ser atés en l’anterior legislatura, que “busca de manera coordinada solucionar la situació d’un pas a nivell tan important com el del barri de l’Estació”. Per la seua part el delegat institucional d’ADIF, Juan Carlos Fulgencio, ha subratllat que l’objectiu principal de la trobada ha sigut plantejar solucions per a la supressió del pas a nivell de manera coordinada amb l’Ajuntament i que les opcions siguen urbanísticament integradores. Fulgencio ha assenyalat que davant la proximitat a la zona d’habitatges i indústries, que impossibilitarien la realització d’un pas a nivell elevat, “la millor opció seria la creació d’un pas subterrani mixt, tant de trànsit com de vianants, que podria situar-se en mateix punt o en una zona pròxima”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2020/11/Corte-ADIF-paso-a-nivel-.mp3?_=1
Ayuntamiento de Novelda 03-14 Ajuntament i ADIF estudien la millor opció per a la supressió del pas a nivell del barri de l'Estació
Exit mobile version