Ayuntamiento de Novelda

L’Ajuntament aconsegueix pagar als seus proveïdors en poc més de nou dies i rebaixa el deute financer a 9,5 milions d’euros

Ayuntamiento de Novelda 01-21-1024x683 L'Ajuntament aconsegueix pagar als seus proveïdors en poc més de nou dies i rebaixa el deute financer a 9,5 milions d'euros

Novelda situa en una mica més de nou dies el període mitjà de pagament a proveïdors i continua reduint el seu deute financer, que el mes vinent de juny quedarà en 9,5 milions d’euros, enfront dels més de 17,5 milions amb la qual es va iniciar la legislatura.

El regidor d’Hisenda, Iván Ñíguez, ha presentat les dades referides al període mitjà de pagament a proveïdors en el primer trimestre de l’any, un PMP que se situa en una mica més de nou dies, un termini “molt inferior” als 30 dies contemplat per la llei i en línia amb les dades aconseguides en 2021.

El responsable d’Hisenda, que es mostrava satisfet pel ràpid pagament que realitza el consistori perquè, assegurava, “genera una confiança que els proveïdors després traslladen als preus dels béns i serveis que ofereixen a l’Ajuntament”, subratllava que el procediment administratiu i de control que comporta el pagament de les factures “fa molt difícil que puguem continuar rebaixant” el període mitjà de pagament.

Durant els tres primers mesos de l’any l’Ajuntament de Novelda ha realitzat un total de 281 transferències, per un import total d’1.887.826 euros, totes elles abonades en el termini màxim de nou dies.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/04/Corte-PMP.mp3?_=1

Rebaixa del deute financer

Quant al deute financer, que a la fi de 2021 se situava en 12.250.000 euros quedarà rebaixada a 9,5 milions d’euros el mes vinent de juny, quan, a més de l’abonament de la quota anual del préstec (2.054.000€) es realitze una amortització anticipada per valor de 750.000 euros.

Per a efectuar aquesta amortització anticipada el departament econòmic presentarà al pròxim ple per a la seua aprovació una modificació de crèdits per import de sis-cents mil euros, procedents del superàvit pressupostari del passat any, als quals se sumaran altres 150 mil derivats de l’ingrés rebut per l’Ajuntament del Govern Central en concepte de liquidació de l’IVA de 2017.

D’aquesta manera el mes vinent de juny el consistori *noveldense rebaixarà el seu deute en 2.800.000 euros per a deixar-la en 9,5 milions, huit milions per davall dels 17,5 als quals ascendia el deute financer a l’inici de la legislatura.

Davant aquestes xifres el titular de la gestió econòmica municipal ha subratllat que en només tres anys el govern municipal ha aconseguit reduir el deute en huit milions d’euros “encara estant sotmesos als dos anys de manca del préstec i mantenint el nivell d’inversions en serveis públics”,  alguna cosa que, segons Iván Ñíguez, “confirma la tesi defensada” per l’executiu local que “hi havia una altra manera de governar, anteposant el manteniment i millora dels serveis que es presten als ciutadans i la realització d’inversions al pagament obsessiu del deute, com així ha quedat demostrat”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/04/Corte-reduccion-deuda.mp3?_=2
Ayuntamiento de Novelda 01-21-1024x683 L'Ajuntament aconsegueix pagar als seus proveïdors en poc més de nou dies i rebaixa el deute financer a 9,5 milions d'euros

Exit mobile version