Ayuntamiento de Novelda

L’Ajuntament iniciarà en breu les obres d’adequació de l’Ermita de Sant Felip

Ayuntamiento de Novelda 04-1 L'Ajuntament iniciarà en breu les obres d'adequació de l'Ermita de Sant Felip

La Junta de Govern Local ha aprovat el Pla de Seguretat i Salut, pas previ a l’inici de les obres de rehabilitació i adequació de l’Ermita de Sant Felip, uns treballs que permetran convertir l’interior de l’immoble en una sala polivalent per a usos culturals.

Les obres, després de més de deu anys d’una primera actuació que va possibilitar la restauració del pati exterior de l’ermita i la seua conversió en espai cultural, permetran recuperar i convertir en un espai visitable l’interior de l’Ermita de Sant Felip, un dels principals enclavaments patrimonials, històric i arqueològic de la ciutat.

L’adequació projectada contempla, entre altres actuacions, la instal·lació de sòl de metacrilat sobre els jaciments arqueològics localitzats en el subsol i la conversió del recinte en espai museístic i cultural polivalent.

L’alcalde de Novelda, Fran Martínez, ha assenyalat, després de la Junta de Govern Local, que s’ha aprovat demanar una subvenció a Presidència de Generalitat, que se suma a les línies de finançament sol·licitades a la Diputació Provincial d’Alacant i la mateixa Generalitat, “per a sufragar unes obres que li donaran una gran visibilitat a un espai històric clau per a Novelda, creant una nova sala multiusos centrada en l’ús cultural”.

Una Ermita sobre una Mesquita

Adquirida per l’Ajuntament al Bisbat d’Orihuela Alacant en 2008 l’Ermita de Sant Felip s’alça, segons indiquen les restes arqueològiques localitzades en les excavacions realitzades fa quasi 20 anys, sobre o en les proximitats de la qual va ser la principal mesquita islàmica de Novelda.

Les diferents campanyes d’investigació que s’han dut a terme en l’edifici han permés la localització de restes amb una seqüència cronològica que abasta des del Neolític (fa 7.000 anys), fins a l’actualitat, passant per l’època islàmica (de la qual data la mesquita).

Així mateix el jaciment arqueològic també deixa al descobert la baixada a l’antiga cripta on s’enterraven els cossos dels membres dels Germans de la Sang de Crist, la germanor laic religiosa ortodoxa que va regentar l’ermita durant el segle XVIII.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/07/Corte-inicio-obras-san-Felip.mp3?_=1
Ayuntamiento de Novelda 04-1 L'Ajuntament iniciarà en breu les obres d'adequació de l'Ermita de Sant Felip
Exit mobile version