Ayuntamiento de Novelda

L’Ajuntament i *Aqualia renoven el conveni del Fons Social que garanteix el subministrament d’aigua a persones en greu situació econòmica

Ayuntamiento de Novelda 02-convenio-fondo-social-aqualia-1024x683 L'Ajuntament i *Aqualia renoven el conveni del Fons Social que garanteix el subministrament d'aigua a persones en greu situació econòmica

L’Ajuntament de Novelda i Aqualia, empresa concessionària del cicle integral de l’aigua, han renovat el conveni de col·laboració per al manteniment del Fons Social, una eina que té com a objectiu garantir l’accés a l’aigua potable a unitats familiars que no puguen fer-se càrrec del pagament de la factura i amb el qual es dona cobertura puntual a persones que es troben en una greu situació econòmica.

La regidora d’Acció Social, Geno Micó, al costat del responsable de Cicle Hídric, Santi Sánchez i el delegat d’Aqualia a Alacant, Manuel Rosado, han donat visibilitat a la renovació, per segon any consecutiu, d’un Fons Social que incrementa la seua dotació en un 20% per a situar-se en 12.000 euros, quantitat amb la qual l’Ajuntament farà front als impagaments d’aquelles unitats de convivència que, de manera puntual, no puguen assumir el cost del servei.

Micó, que agraïa la “bona predisposició i coordinació” amb Aqualia per a gestió del Fons, ha qualificat el conveni com una “eina molt positiva” que permet a l’Ajuntament fer costat a persones susceptibles d’estar en risc de pobresa energètica.

Al llarg de 2021 un total de 70 unitats de convivència es van beneficiar d’aquest Fons Social, que va esgotar la seua partida de deu mil euros amb una mitjana de 143€ per família.

El Fons Social de 2022, dotat amb 12.000€, és gestionat pel departament de Serveis Socials que valora de forma individualitzada les sol·licituds i comunica l’aplicació del Fons a l’empresa concessionària .

Tant Rosat com Micó subratllen que aquestes accions col·laboratives permeten garantir la sostenibilitat social del servei.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/05/Corte-Convenio-Fondo-Social-Aqualia.mp3?_=1
Ayuntamiento de Novelda 02-convenio-fondo-social-aqualia-1024x683 L'Ajuntament i *Aqualia renoven el conveni del Fons Social que garanteix el subministrament d'aigua a persones en greu situació econòmica
Exit mobile version