Ayuntamiento de Novelda

El Port del Sol organitza una important trobada empresarial a Madrid

Ayuntamiento de Novelda 2021_06_29_1856-1024x683 El Port del Sol organitza una important trobada empresarial a Madrid

Aquest matí ha tingut lloc en el Club Financer Gènova un desdejuni de treball entre empresaris i inversors amb el Port del Sol. Durant el desdejuni s’han presentat els detalls del projecte que pretén impulsar el desenvolupament empresarial de la província d’Alacant entorn del desenvolupament d’una PLI que situaria la construcció d’un port sec, dins del Corredor Mediterrani.

A la trobada han acudit empresaris d’àmbit nacional com Eduard Navarro, CEO de Net de Guerrers, Luís Arnaiz, director executiu de Arnáiz&Partners, així com representants polítics com els diputats nacionals Cessar Sánchez i Lázaro Azorín o Javier Gómez Navarro, ex ministre d’esports. Per part seua, destaca en la trobada la presència de representants de l’Autoritat Portuària de València, així com de Boluda Corporación Marítima, Ferrovial i Seur.

La presentació ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Conexus que aglutina a Madrid empresaris de la Comunitat Valenciana i Madrid. La seua directora, Pilar Caro, ha posat l’accent en el suport que la fundació ofereix a “qualsevol iniciativa dels nostres empresaris que es presente amb tal passió i professionalitat com el Port del Sol, que a més uneix l’amor d’un equip de persones per la seua terra amb l’interés pel seu desenvolupament econòmic i social”.

Fran Martínez, alcalde de Novelda, ha destacat que el Port del Sol ofereix una sèrie “d’avantatges competitius com ho són la seua ubicació estratègica en el cor de la província, així com les connexions, que ja es troben executades i que reduirien considerablement els temps per al desenvolupament del projecte”. A més, ha esmentat que “els rius navegables d’abans són les vies ferroviàries de hui, que a Novelda conflueixen en un mateix punt, el Port del Sol”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2021/06/Corte-Alcalde-Novelda-.mp3?_=1

Cal destacar que Alacant és la cinquena província d’Espanya quant a nivell de PIB i una de les quals concentra major població, una província que històricament ha destacat per la seua valentia i emprenedoria. Per això, aquest projecte transformador és un impuls per al seu teixit empresarial, no sols a les comarques del Vinalopó sinó a nivell provincial.

María Dolores Berenguer, alcaldessa de Monforte del Cid, ha subratllat la importància per als empresaris de la seguretat urbanística i ambiental que ofereix el projecte de Novelda i Monforte, a més ha parlat sobre el reflex de l’acció social de les empreses en el desenvolupament de la societat. El Port del Sol potenciarà l’ús del ferrocarril enfront de la carretera, per a continuar la senda que l’EU ve marcant amb la finalitat de reduir la petjada de carboni.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2021/06/Corte-Alcaldesa-Monforte-del-Cid.mp3?_=2

Antonio Prieto Cerdán, Geògraf i professor del departament d’Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física de la Universitat d’Alacant, ha aprofundit en els beneficis que el projecte de Novelda-Monforte ofereix, tant a nivell estratègic com urbanístic, perquè és l’únic la situació del qual es troba resolta. A més, ha destacat la seua ubicació estratègica en el centre de la província d’Alacant que aconsegueix que, en un radi de 15 minuts per autovia, queden connectades les infraestructures del port d’Alacant, l’aeroport d’Alacant-Elx i aquest port sec ferroviari de Novelda.

El Port del Sol s’incorporarà al sistema d’autopistes ferroviàries espanyoles i europees, un sistema de transport combinat on els camions són transportats per ferrocarril, millorant l’eficiència del transport al mateix temps que descongestiona les carreteres, disminuint el risc de sinistralitat i reduint considerablement l’emissió de CO₂, que es tradueix en un transport més net i sostenible.

Durant el torn de preguntes, els assistents s’han mostrat molt actius i interessats en els detalls del projecte. Manuel J. García, Cap d’Intel·ligència i Desenvolupament de Negoci de Valenciaport ha destacat els més de 18.000 contenidors que el sector de la pedra natural de Novelda exporta a través del Port de València i de la necessitat de recórrer a l’ús de ferrocarril per a distribuir mercaderies de manera ràpida i eficient. A més, s’ha mostrat molt interessat a poder comptar amb parcel·les XXL, la qual cosa situa a aquest projecte, no sols com a centre de transport, sinó com a centre de distribució a nivell provincial.

El Port del Sol, encreuament de camins del Corredor Mediterrani, presenta un projecte tècnicament viable que situaria la Plataforma Logística Intermodal en la zona del Pla (Novelda), un paratge que compta amb un pla parcial aprovat des de 2008 que determina una superfície de 1,5 milions de m² de terreny per a ús industrial i terciari, que delimita al nord amb les vies de ferrocarril i al sud amb el terreny que aporta Monforte del Cid al projecte, 1 milió de metres ja disponibles per a la seua implantació immediata i 3 milions de metres per a futures ampliacions.

Ayuntamiento de Novelda 2021_06_29_1856-1024x683 El Port del Sol organitza una important trobada empresarial a Madrid

Exit mobile version