Ayuntamiento de Novelda

Igualtat presenta el seu projecte “Implica’t! Novelda segura i lliure de sexisme” als premis Festes Inclusives i no Sexistes 2022

Ayuntamiento de Novelda junta-1-1024x683 Igualtat presenta el seu projecte “Implica't! Novelda segura i lliure de sexisme” als premis Festes Inclusives i no Sexistes 2022

La Junta de Govern Local ha aprovat la participació del projecte del departament d’Igualtat “Implica’t! Novelda segura i lliure de sexisme” en els Premis Festes Inclusives i no Sexistes 2022, un certamen que, organitzat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives, té com a objectiu premiar a les entitats locals que hagen desenvolupat projectes que promoguen la igualtat de gènere en les seues festes, propicien la participació de les dones en condicions d’igualtat i ajuden a l’eliminació de qualsevol forma de discriminació i de violència contra les dones.

Iván Ñíguez, portaveu de l’equip de govern, ha assenyalat, després de la Junta de Govern Local, que Novelda ha presentat a aquest certamen una “memòria molt completa i treballada, que posa en valor, com a element diferenciador de les nostres festes, la igualtat real entre homes i dones i en la qual es reflecteix la participació de la dona en les festes de Novelda, mostra els avanços que s’han produït en matèria d’igualtat a la ciutat i resumeix el projecte “Implica’t! Novelda segura i lliure de sexisme” que la regidoria d’Igualtat va desenvolupar durant les passades Festes Patronals i de Moros i Cristians 2022”.

Ñíguez ha assegurat que Novelda participa per primera vegada en aquesta convocatòria amb un projecte que, en cas de ser premiat, permetrà una injecció econòmica molt important per a continuar “treballant en matèria d’Igualtat i en la línia política marcada per l’equip de govern de tolerància zero enfront de les violències masclistes”.

Projecte “Implica’t! Novelda segura i lliure de sexisme”

La regidoria d’Igualtat, en coordinació amb altres departaments municipals i la Federació de Comparses de Moros i Cristians Santa María Magdalena, va desenvolupar durant les passades festes diferents accions, en el marc del projecte “Implica’t! Novelda segura i lliure de sexisme”, amb l’objectiu de promoure entre la població una actitud de tolerància zero davant les violències masclistes i eliminar la violència sexista de les festes.

Paqui Beltrá, regidora d’Igualtat, ha assenyalat que durant les passades festes es van dur a terme, com a principals accions informatives, la instal·lació de banderoles amb el lema “Trenca el silenci, Implica’t!”, on s’indicava el telèfon d’emergències i de la Policia Local, amb la finalitat de “trencar el silenci enfront de les agressions sexistes”; es van distribuir en comparses i cuartelillos protectors de gots, per a evitar la submissió química; es van repartir cartells de sobretaula en barres i taules i cartelleria informativa, en la qual es “explicava l’itinerari a seguir en cas de patir o presenciar una agressió”. A més es va instal·lar un “Punt Violeta, en les principals actuacions realitzades al Parc Auditori Municipal i el Parc de l’Oest, en el qual tècnics especialistes i voluntaris van fer un treball d’informació, sensibilització i prevenció enfront de les agressions masclistes”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/08/Corte-Proyecto-Igualdad.mp3?_=1

Conveni IVAJ

A més la Junta de Govern Local també ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Institut Valencià de la Joventut per a l’emissió en el nostre municipi del Carnet Jove, un acord que permetrà als joves de la localitat, d’entre 14 i 30 anys, gestionar l’expedició del document en el Casal de la Joventut.

El regidor de Joventut, Santi Sánchez, ha destacat “la implicació dels departaments de Joventut i Esports per a aconseguir que la tramitació del Carnet Jove es puga realitzar a Novelda i complir amb una reivindicació històrica molt demandada pels joves noveldenses, que havien de desplaçar-se a altres localitats pròximes per a tramitar l’emissió d’aquest document tan important per al dia a dia de la nostra joventut”.

Sánchez ha recordat que el Carnet Jove proporciona, entre altres avantatges, descomptes en comerços, autoescoles, establiments comercials, activitats culturals i esportives, transport urbà i interurbà, allotjaments i ofertes especials de viatges.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/08/Corte-Carnet-Jove.mp3?_=2
Ayuntamiento de Novelda junta-1-1024x683 Igualtat presenta el seu projecte “Implica't! Novelda segura i lliure de sexisme” als premis Festes Inclusives i no Sexistes 2022
Exit mobile version