Ayuntamiento de Novelda

La Policia Local fa un balanç positiu de les festes nadalenques

Ayuntamiento de Novelda 2-1024x683 La Policia Local fa un balanç positiu de les festes nadalenques

L’intendent de la Policia Local, Rafa Sarrió, ha realitzat un balanç positiu del resultat del dispositiu de seguretat ciutadana desplegat durant les últimes setmanes amb motiu de les festes nadalenques i ha destacat el “comportament exemplar en actes com la Cavalcada de Reis, en la qual la ciutadania va col·laborar, respectant les tanques i les indicacions de les forces de seguretat, perquè es desenvolupara d’una manera totalment segura”.

Després de la finalització de les festes de Nadal, l’intendent de la Policia Local ha volgut agrair a la ciutadania i les institucions i associacions involucrades en els festejos “la col·laboració prestada per a aconseguir que les festes hagen transcorregut amb normalitat i seguretat”.

Entre les actuacions desenvolupades, Sarrió ha destacat la important reducció d’accidents greus per a les persones, amb 19 intervencions, 15 d’elles en zones urbanes, i 3 ferits lleus, “dades que confirmen que les campanyes de prevenció implementades en els últims temps estan calant en la població”. A més ha ressaltat que en cinc d’aquests accidents s’han vist immersos conductors sota els efectes de les drogues i l’alcohol.

L’intendent ha informat que en les últimes setmanes, entre el 24 de desembre i el 6 de gener, s’han atés 22 urgències mèdiques i s’ha intervingut en 6 pertorbacions de l’ordre públic, actuacions en les quals es va sancionar a través de l’Ordenança de Convivència Ciutadana a tots els implicats i es va detindre a dues persones.

Rafa Sarrió ha indicat que en les últimes setmanes s’han produït diversos robatoris en supermercats i s’ha tingut constància de tres robatoris en habitatges en moments en els quals els seus habitants no es trobaven en aquesta. L’intendent ha recordat que davant la sospita de robatori a l’interior de l’habitatge les premisses principals són “no entrar a l’habitatge, cridar immediatament a la Guàrdia Civil, no tocar res i, una vegada realitzada la inspecció ocular per part de les forces de seguretat, fer una llista de tots els articles que falten per a presentar la corresponent denúncia”.

Finalment ha destacat que s’han atés sis intervencions, de diversa categoria, per violència de gènere, actuacions que en general responien a alarmes per proximitat d’un maltractador a la seua víctima.

L’intendent de la Policia Local ha recordat que davant aquesta mena de casos els serveis socials municipals i els jutjats mantenen equips d’ajuda per a atendre les víctimes i que “la Policia Local té una plantilla preparada per a respondre a tots els casos de violència de gènere que es produïsquen”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2023/01/Corte-Policia-Fiestas.mp3?_=1

Exit mobile version