Ayuntamiento de Novelda

Les instal·lacions esportives municipals passen a denominar-se “Ciutat Esportiva Ramón Santo Campos”

Ayuntamiento de Novelda 01-Ramón-Santo-2-1024x683 Les instal·lacions esportives municipals passen a denominar-se “Ciutat Esportiva Ramón Santo Campos”

L’Ajuntament de Novelda donarà a la zona poliesportiva municipal el nom de “Ciutat Esportiva Ramón Santo Campos” en reconeixement a la figura de la persona que durant més de trenta anys va ser conserge i encarregat del manteniment d’unes instal·lacions que van ser popularment conegudes com els campitos de Ramón.

L’alcalde de Novelda, Fran Martínez, acompanyat pel regidor d’Esports, Carlos Vizcaíno, ha comunicat a Ramón Santo Campos que la ciutat esportiva de Novelda portarà el seu nom, una acció que, afirmava, pretén ser un “reconeixement a una persona que ha treballat i viscut per aqueixes instal·lacions municipals i que representa a la perfecció els valors de l’esport: humilitat, lliurament, treball i, sobretot, dedicació i esforç”.

La nova denominació del poliesportiu municipal com a “Ciutat Esportiva Ramón Santo Campos” serà aprovada en ple i d’aquesta manera Novelda reconeixerà la figura de qui ha sigut referent de diverses generacions d’usuaris de les instal·lacions esportives, en les quals Ramón va començar a treballar en 1982, quan a penes existia una pista de bàsquet i una altra de futbol sala, amb vestuaris i consergeria, fins a la seua jubilació en 2013.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/10/Corte-alcalde.mp3?_=1

Una vida dedicada a la promoció de l’esportivitat

Ramón Santo s’ha mostrat “emocionat i agraït” per la decisió de l’Ajuntament de reconéixer d’aquesta manera una vida dedicada a l’esport.

Nascut en 1948 Ramón Santo va dedicar bona part de la seua joventut al futbol, en equips com el Novelda CF, en la categoria infantil del qual va debutar en 1964, o l’Alacant CF, amb la samarreta del qual va disputar 99 partits. El Torrevieja i el Raig Iberut van ser altres equips en els quals va militar per a tornar de nou al Novelda entre 1976 i 1981, combinant la seua faceta de jugador amb la d’entrenador del Novelda Juvenil.

Va ser en 1982 quan va començar a desenvolupar les tasques de conserge del Poliesportiu Municipal, des d’on va col·laborar en l’organització de diverses activitats esportives, com el campionat local de futbol Panach, les classes d’educació física dels instituts La Mola i El Vinalopó o la posada en marxa dels jocs escolars municipals.

Durant els seus anys al capdavant de la vigilància de les instal·lacions esportives Ramón Santo va saber traslladar als usuaris l’amor i el respecte per l’esport i l’esportivitat, cuidant amb cura, discreció i professionalitat unes instal·lacions que en aquells dies estaven naixent i que hui s’han convertit en una ciutat esportiva que compta amb camp de futbol, pista d’atletisme i pistes de futbol sala exteriors completament accessibles i modernitzades.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/10/Corte-Ramon-Santo.mp3?_=2

La ciutat esportiva

La que a partir d’ara es coneixerà com a “Ciutat Esportiva Ramón Santo Campos”, a la qual pròximament es milloraran els accessos, ha sigut sotmesa en els últims mesos a una profunda actuació per a la seua adequació i modernització, amb inversions dedicades a la millora de l’accessibilitat de totes les instal·lacions que la componen, treballs d’il·luminació per a millorar l’eficiència energètica, pintura i evacuació d’aigües pluvials, així com la substitució de la gespa artificial del seu camp de futbol.

El conjunt de la Ciutat Esportiva inclou també la zona de les piscines municipals i el velòdrom, inaugurat el mes de febrer passat.

Exit mobile version