Ayuntamiento de Novelda

Novelda se suma a una nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat

Ayuntamiento de Novelda 01-6-1024x773 Novelda se suma a una nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat

L’Ajuntament de Novelda, a través dels departaments de Medi Ambient i Trànsit, s’adhereix un any més a la iniciativa la Setmana Europea de la Mobilitat, una proposta impulsada per la Comissió Europea que se celebra cada any, del 16 al 22 de setembre, amb el desenvolupament d’un programa d’activitats que tenen com a fi promocionar la mobilitat sostenible i fomentar el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents.

La campanya d’enguany, sota el lema “Per la teua salut, mou-te de manera sostenible”, té com a objectiu sensibilitzar a la societat sobre les conseqüències negatives que té, per a la salut pública i el medi ambient, l’ús irracional del cotxe a la ciutat i els beneficis de l’ús de maneres de transport sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els desplaçaments a peu.

L’Ajuntament de Novelda, durant l’any 2021, ha dut a terme diverses actuacions permanents que s’alineen amb els objectius de la Setmana Europea de la Mobilitat, mesures com la millora de l’accessibilitat en parcs, adequació d’accessibilitat en el polígon industrial El Fondonet, obres d’accessibilitat en el Poliesportiu Municipal, actuació de millora de pas de vianants i rampes en diferents carrers de la ciutat o la construcció de nous trams de carril bici en l’Avinguda Jesús Navarro.

Lourdes Abad, regidora de Medi Ambient, ha agraït la predisposició de la Policia Local de Novelda a col·laborar en l’organització i realització de les diferents activitats que es desenvoluparan en la localitat amb motiu del Dia Europeu de la Mobilitat i ha assenyalat que amb l’adhesió a aquesta iniciativa “ens comprometem a celebrar el Dia sense Cotxes, reservant, el dia 22 de setembre, una o diverses zones per a vianants, ciclistes i transport públic, i implementant almenys una mesura permanent que contribuïsca a la transformació modal des del cotxe privat a mitjans de desplaçament més sostenibles”.

Per la seua part Juan José Marín, inspector de la Policia Local, ha detallat les activitats organitzades, sota el compliment de les mesures higienicosanitàries per a la contenció del Covid-19, amb motiu del Dia Europeu de la Mobilitat, un programa en el qual destaquen la jornada infantil al Parc Municipal de Trànsit, la presentació de les noves motocicletes elèctriques de la Policia Local o el tancament al trànsit de la zona centre, durant la vesprada del dimecres 22, per al gaudi de vianants i ciclistes.

Marín ha recordat que una experiència pilot que va sorgir de la Setmana Europea de la Mobilitat fa algunes convocatòries, com és el “tall dels carrers d’accés als col·legis, perquè així puguen acostar-se caminant els alumnes als centres sense perill d’atropellament, ha quedat com una bona pràctica que es repeteix durant tots els dies lectius en els entorns dels centres educatius”.

El programa d’activitats de la Setmana de la Mobilitat arrancarà divendres que ve, 17 de setembre, i es desenvoluparà fins al dimecres 22 de setembre, Dia Europeu sense Cotxe:

– Divendres 17 de setembre. Trobada per la mobilitat sostenible. Al Parc de Trànsit i carrers limítrofs, de 17:00h a 20:00h, es podrà gaudir de diferents activitats i es podrà fer ús del Parc Infantil de Trànsit per part de xiquet i xiquetes. Aquesta activitat es desenvoluparà amb les mesures de prevenció Covid i serà obligatori l’ús de màscara.

– Dimarts 21 de setembre. Actuació de senyalització de carrers a velocitat màxima de 20 Km. Posada en coneixement de les actuacions dutes a terme per a la pacificació de carrers amb la finalitat de garantir la seguretat dels vianants i el desplaçament per altres mitjans alternatius enfront del vehicle privat.

– Dimecres 22 de setembre. Dia Europeu sense Cotxe.

A les 11:00h. Presentació de les noves motocicletes elèctriques de la Policia Local.

Durant la vesprada quedaran tancades al trànsit rodat de vehicles els carrers, en la zona centre, per al gaudi de vianants i ciclistes. (Carrer Emilio Castelar, La Font, Jaume II i entorn de la Glorieta)..

https://novelda.es/wp-content/uploads/2021/09/Corte-Semana-Europea-Movilidad.mp3?_=1
Ayuntamiento de Novelda 01-6-1024x773 Novelda se suma a una nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat
Exit mobile version