Ayuntamiento de Novelda

Noves motocicletes elèctriques per a la Policia Local

Ayuntamiento de Novelda 04-9-1024x773 Noves motocicletes elèctriques per a la Policia Local

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat els departaments de Trànsit i Seguretat Ciutadana han presentat les noves motocicletes de la Policia Local, que renova el seu parc mòbil amb dues motos tot camí, amb sistema de conducció elèctric, i una escúter, per al servei urbà.

Les tres noves motocicletes d’última generació amb les quals ja compta la Policia Local han sigut adquirides per l’Ajuntament mitjançant la millora en el sistema de rènting, amb una rebaixa del 6’5% respecte a l’anterior contracte, passant de dos a tres les motocicletes llogades amb servei complet de manteniment, assegurança, reparacions entre altres serveis.

Les noves motocicletes elèctriques, les primeres a entrar en servei a la província d’Alacant i segones a la Comunitat Valenciana, mantenen una potència similar a les de combustió, amb al voltant de 600cc, i una autonomia de 250 quilòmetres, amb un sistema de recàrrega ràpida.

Carlos Vizcaíno, regidor de Trànsit, ha assenyalat que l’adquisició, que ha comptat amb la subvenció del Pla de Mobilitat de la Unió Europea, “repercutirà de manera positiva en el servei prestat a la ciutadania, amb el foment, en la línia de l’Agenda 2030, de la sostenibilitat i el medi ambient”.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Ximo Mira, ha indicat que amb el nou contracte de rènting “reduïm de manera considerable el cost del servei i dotem d’una tecnologia capdavantera al nostre departament” i ha recordat que “el parc de vehicles de la Policia Local possiblement és dels més capdavanters d’Espanya en comptar amb tot el seu parc mòbil amb sistemes híbrids”.

L’intendent de la Policia, Rafa Sarrió, ha assenyalat que aquestes motocicletes, que entraran en servei el pròxim 1 d’octubre, suposen una “reducció en els costos de manteniment i són més còmodes i segures per als agents” i ha subratllat que l’objectiu principal de l’adquisició d’aquesta mena de vehicle és “contribuir a la millora del medi ambient , reduir la despesa de combustible i fomentar l’ús d’aquesta mena de vehicles”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2021/09/Corte-Motos.mp3?_=1

Reforç senyalització

A més, en el marc del programa d’activitats amb motiu del Dia Europeu de la Mobilitat, des del departament de Trànsit s’està realitzant un reforç de la senyalització de la velocitat en via urbana en zones sensibles i centres escolars amb l’objectiu d’aconseguir reduir la velocitat del trànsit en el municipi. Aquesta iniciativa dona continuïtat als treballs realitzats setmanes arrere amb el reforçament lumínic de passos de vianants en zones calentes, pintat de pictogrames i millora dels elements fixos de protecció als voltants dels centres escolars.

Rafa Sarrió, intendent de la Policia Local, ha afirmat que aquestes tasques té com a objectiu “millorar la seguretat i disminuir la densitat i la velocitat del trànsit en zones sensibles”, com és el cas de les àrees que acullen centres educatius.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2021/09/Corte-Señalizacion.mp3?_=2
Ayuntamiento de Novelda 04-9-1024x773 Noves motocicletes elèctriques per a la Policia Local

Exit mobile version