Ayuntamiento de Novelda

S’obri el període per a la sol·licitud de permisos de crema

Ayuntamiento de Novelda 01-25 S'obri el període per a la sol·licitud de permisos de crema

La regidoria de Medi Ambient ha informat de l’obertura del període de presentació de la documentació per a la crema de restolls i restes de poda agrícoles, tràmit que es recomana realitzar a través de la Seu Electrònica o, en cas de no ser possible, presentant la sol·licitud en el Registre General, en la planta baixa de l’Ajuntament.

Les sol·licituds, que es poden presentar des del passat 17 d’octubre, constaran d’una instància que inclou una declaració de l’actuació, en la qual com ha assenyalat Lourdes Abad, delegada de l’àrea de Medi Ambient, “el sol·licitant es fa responsable de realitzar l’operació de crema de manera correcta”. Les cremes es realitzaran des de l’eixida del sol fins a les 13:30h, “moment en el qual la foguera haurà d’estar completament apagada”, guardant una distància de quatre metres de fites a veïns i camins, dos-cents metres a autovies, cinc-cents a terrenys forestals i s’haurà de netejar una franja de mala herba i matoll no inferior a dos metres d’amplària al voltant del foc.

No es realitzarà foc en els dies declarats de perill Alerta 3 i 2 per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual cosa els interessats hauran d’informar-se prèviament trucant al telèfon 96 593 82 99, en la pàgina web www.112cv.com o en l’aplicació GVA 112 Avisos, on de manera permanent s’inclou l’estat d’alerta declarada en la Comunitat Valenciana. Tampoc es podran realitzar cremes amb vents la velocitat dels quals supere els 15 km/h o de ponent fort, suspenent el procés si apareguera durant l’operació. A més des de la regidoria de Medi Ambient s’ha indicat que no podrà abandonar-se la zona de crema fins que el foc quede totalment apagat, la foguera freda i en cap cas les flames podran superar els quatre metres d’altura.

Lourdes Abad ha realitzat una crida a la ciutadania perquè tinguen un comportament cívic i responsable a l’hora de realitzar aquestes accions, “seguint tots els protocols d’actuació correctament”, ja que en aquests primers dies de cremes s’han detectat diverses incidències que han obligat a intervindre a la Policia Local i bombers i ha subratllat que, “el cost derivat de l’actuació de bombers va dirigit al responsable de la crema, al marge de les possibles sancions que se li puguen aplicar per l’incompliment de l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana en l’Espai Públic”.

Des del departament de Medi Ambient es recorda que les restes de poda de jardineria són considerats residus urbans i per tant està prohibida la seua crema. Aquest tipus de restes es poden depositar en el punt net de l’Ecoparc, l’horari del qual és de dilluns a divendres de 10.00 a 13.30 hores, i els dilluns, dimecres i divendres de 17.00 a 19.00 hores. Els dissabtes romandrà obert de 09.30 a 14.00 hores.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2020/10/Corte-Periodo-Quemas-.mp3?_=1

 

Exit mobile version