La regidoria de Participació ha iniciat, a través de la realització d’enquestes ciutadanes, la segona fase del procés de participació de l’Agenda Urbana, un pla que té com a objectiu fer participe a la ciutadania i recollir les seues opinions i suggeriments.
Els ciutadans podran accedir a les enquestes a través del Portal de Participació Ciutadana, en la web de l’Ajuntament (www.novelda.es), i emplenar els qüestionaris en les opcions Problemes i Reptes. A més les persones que no ho puguen realitzar de manera telemàtica podran accedir als formularis de manera física en l’edifici multiusos de l’Ajuntament, la Casa de Cultura, Centre Cultural Gómez-Tortosa, Casal de la Joventut, Centre de la Tercera Edat Francisco Alted Palomares i en el Mercat de Proveïments.
La data de finalització de les enquestes telemàtiques i lliurament de formularis físics serà dijous que ve, 21 d’octubre.
Lourdes Abad, delegada del departament de Participació, ha recordat que el procés participatiu de l’Agenda Urbana es va iniciar setmanes arrere amb la realització de taules de treball amb el teixit associatiu del municipi, “en les quals s’han abordat temàtiques fonamentals per al desenvolupament de la ciutat com l’àmbit espacial, social, econòmic, mediambiental i de canvi climàtic” i ha animat a tota la ciutadania a participar en un procés que ens ofereix la “oportunitat de construir de manera conjunta un futur millor per a la nostra ciutat”.
Abad ha subratllat que l’Agenda Urbana és l’eina que definirà el Pla d’Acció 2030, projecte que permetrà desenvolupar les accions encaminades a aconseguir una ciutat més inclusiva, sostenible i saludable, i instrument necessari per a optar als fons europeus, “tan necessaris per a la reconstrucció del nostre municipi”.
Els objectius principals de l’Agenda Urbana són l’ordenament del territori, “fent un ús racional del sòl”, evitar la dispersió urbana, “revitalitzant la ciutat existent”, previndre i reduir els impactes del canvi climàtic, gestionar els recursos de manera eficient, “afavorint l’economia circular”, potenciar la mobilitat sostenible, fomentar la cohesió social, impulsar l’economia urbana, garantir l’accés a l’habitatge, liderar la innovació digital i millorar els instruments d’intervenció, governança i processos participatius.